Höganäs stadshus & turistbyrå

Stadshuset utgör ett modernistiskt komplex längs Centralgatan. Byggnaden stod klar 1961 efter ritningar av arkitektbyrån Arton. Tidigare låg stadshuset i Tivolihuset.

Vid Utflyktsveriges besök hade kommunen hissat Euroflaggor på sina flaggstänger (bild) utanför kommunhuset (liksom på ett antal andra ställen som på kullen vid Tivolihuset). Frågan är om de i eurokrisens Europa 2012-2013 signalerar lika kraftigt att de var en ”Eurokommun” i Sverige.

Turistbyrån ligger inne i kommunhuset och det är möjligt att få information och kartor utanför själva kontorets lokaler. En trevlig broschyr att vandra efter är en karta med kommunens offentliga konstverk. Kommunen har varit en av Sveriges mest engagerade när det gäller inköp av modern offentlig konst!

Kontaktuppgifter och information om öppettider kan man få på samma webbsida° till både kommunens förvaltningar och till turistbyrån. Informationen finns längst ner på sidan. Där finns även länkar till kommunens olika Facebook- och twitterengagemang.

Portalsida: Höganäs
Externa länkar:
Platsens koordinater: 56.200814,12.558017
Se platsen på karta & Street View:
Senast ändrad: 23 november, 2012  

Kommentera