Lehmanns verkstad, Bodafors

Lehmanns Verkstad i Bodafors

Lehmanns verkstad är namnet på den intarsia- och bildhuggarverkstad som drevs av Julius Lehmann (1864-1956) och hans son Rolf Lehmann (1901-2001) på Magasinsgatan i Bodafors. Själva verkstaden byggdes 1926 och familjen Lehmanns bostad, Villa Svea, stod färdig 1928.

Julius Lehmann var en framstående dekopör från Berlin som anställdes av Svenska Möbelfabrikerna i Bodafors. Efter ett par år grundade han ett fristående företag. Sonen Rolf tog över och utvecklade verksamheten.

Sedan 2006 vårdas verkstaden och villan av Stiftelsen Lehmanns Verkstad i Bodafors. Stiftelsen tog även över Lantmännens magasinsbyggnad tvärs över gatan. Magasinet fungerar numera som bland annat utställningslokal för möbler från Bodafors.

Läs mer om familjen Lehmann och intarsiakonsten i boken Intarsia och Bildhuggarkonst från Lehmanns i Bodafors av Anne Marie Lehmann, tredje generationens Lehmann (2000).

Portalsida: Bodafors


Interna länkar: Läs mer om Magasinsgatan
Externa länkar: Stiftelsen Lehmanns Verkstad i Bodafors |
Platsens koordinater: 57.506833,14.693591
Se platsen på karta & Street View:
Senast ändrad: 25 januari, 2015  

Galleri från Lehmanns verkstad, Bodafors

No photos available right now.

Please verify your settings, clear your RSS cache on the Slickr Flickr Admin page and check your Flickr feed

Se bilderna i bättre kvalitet på a) Mobil och läsplatta genom att dubbelklicka på bilden. b) Dator genom att se galleriet på Flickr. (Flickrlänken fungerar inte för mobila enheter då Flickrappen öppnas istället.)

Kommentera