Nämndhuset, Västervik

Nämndhuset, Västervik

Nämndhuset i hörnet Brunnsgatan-Kvarngatan står tomt efter att de kommunala förvaltningarna lämnade det slitna och mögelskadade huset och flyttade till stor del till det nya kommunhuset som byggts upp kring gamla tingshuset. Tömningen av huset påbörjades 2010. En lapp meddelar i maj 2013 att förvaltningarna lämnat byggnaden.

Under våren 2013 kom det fram att den lokale affärsman Mats Thorsman köpt nämndhuset för 2 miljoner och hade en ambitiös plan att renovera och rusta upp byggnaderna med butiker och bostäder istället för att riva huskomplexet.

Nämndhuset är uppbyggt kring tre byggnader. Egentliga nämndhuset är från 1948, ritat av stadsarkitekten Arre Essén. Grannhuset var ursprungligen Elektricitetsverk (1906) arkitekt var Carl Bergsten. På innergården finns vidare Ångpannehuset från 1897, som byggdes för Västerviks elektrifiering.

Portalsida: Västervik
Interna länkar: Förvaltningarna finns i nya kommunhuset
Externa länkar: Västerviks-Tidningens artikel om Nämndhusets historia, Följ projektets utveckling i VT |
Platsens koordinater: 57.7581,16.640103
Se platsen på karta & Street View:
Senast ändrad: 8 oktober, 2014  

Galleri från Nämndhuset, Västervik

No photos available right now.

Please verify your settings, clear your RSS cache on the Slickr Flickr Admin page and check your Flickr feed

Se bilderna i bättre kvalitet på a) Mobil och läsplatta genom att dubbelklicka på bilden. b) Dator genom att se galleriet på Flickr. (Flickrlänken fungerar inte för mobila enheter då Flickrappen öppnas istället.)

Kommentera