Kirseberg

kartbild Se platserna på en karta: Klicka på bilden ovanför eller här.
Portalsida: Malmö
Sida 1 av 11

Anstalten Malmö Kirseberg

Anstalten Malmö Kirseberg° byggdes 1914 efter ritningar av Gustaf Lindgren° (1863-1930). Interner med fönster mot öster kan följa fotbollsmatcher på Dalhems Idrottsplats°.

Beijers park

Parken anlades av bröderna Gottfrid och Lorentz Beijer 1885. Det finns mer information° om parkens historia på Malmö Stads webbplats

Dalhems IP, Kirseberg

Dalhems Idrottsplats° är hemmaarena för Backarna FF°, BK Flagg°. Som man kan se av bilden ligger idrottsplatsen granne med Kirsebergsanstalten.

Emmaus, Kirseberg

Ett välkänt utflyktsmål för Second hand-entusiaster har sedan många år varit Emmaus Björkå på Kirseberg. Butiken ligger i källaren på hörnet i den stora vita […]

Garnisonsparken Kirseberg

Stenen har rests till minne för de kvinnor som bränts som häxor på platsen under åren 1543-1663. På Terra Scaniae kan man läsa om Johanne […]

Kirseberg

Kirseberg är en stadsdel i Malmö med en unik särprägel, vilket gör ”Backarna” väl värt en utflykt. Särskilt uppskattat är den småskaliga gatuhusbebyggelsen som delvis […]

Kirsebergs bibliotek, medborgarkontor

Byggnaden inrymmer bland annat Kirsebergs teater, ett café samt Kirsebergs bibliotek och medborgarkontor. Länk till biblioteket med öppettider° mm.

Kirsebergs kyrka

Kirsebergs kyrka byggdes på 1920-talet. Mer om kyrkan, dess historia och församlingens verksamheter finns hos Svenska Kyrkan°. Arkitekt var Theodor Wåhlin.

Trädkonst, Beijerspark

I Beijers park finns ett par döda träd som omvandlats till konstverk. Mittemot varandra står en trädekorre och ett ”ormträd”.

Vattentornet, Kirseberg

Vattentornet på Kirseberg byggdes 1879, men omvandlades redan under första världskriget till bostäder. Tornet ersattes av Södervärns vattentorn.

Sida 1 av 11