Ufo-monumentet

Söder om Ängelholm i området Sibirien finns ett fantasieggande minnesmärke i formen av ett ufo-monument. Detta restes 1972 till minne av en ufolandning den 19 maj 1946.

Vittnet till denna händelse var Gösta Carlsson, även känd som ”Pollenkungen” för sina uppfinningar att samla in stora mängder pollen och använda pollen för medicinskt bruk.

Enligt Carlsson hade skeppet landat efter en olycka och de humanoida resenärerna tänkte först begrava ett par döda besättningsmedlemmar, men efter de grävt ett hål i marken ångrade de sig och tog med sig de omkomna med sig hemåt.

Besättningsmedlemmarna uppmärksammade den nyfikne Gösta och enligt egen uppgift så fortsatte kontakten mellan rymdresenärerna och Gösta genom en form av telepatisk kommunikation under många år framåt. Under dessa möten diskuterade man mest filosofiska frågor, men Gösta fick även lära sig en del färdigheter som var till hjälp för hans revolutionerande idéer för polleninsamling.

Mötet den 19 maj 1946 finns väl dokumenterat i boken Mötet i gläntan (1995) som skrevs i samarbete mellan Gösta Carlsson och UFO-undersökaren och skeptikern Clas Svahn. I boken lägger Gösta ut sina teser och bevis medan Clas förblir ganska kallsinnig.

En översikt av denna Sveriges mest kända närkontakt med utomjordingar finns på Ufo-Sverige°.

Clas Svahn har en blogg på Dagens Nyheter° om diverse fenomen och händelser om det ”okända”.

Större bilder på informationstavlor finns på flickr: Tavla 1, Tavla 2.

Portalsida: Ängelholm


Externa länkar:
Platsens koordinater: 56.232895,12.819017
Se platsen på karta & Street View:
Senast ändrad: 28 april, 2011  

Kommentera